Ψηφιακό Διαθλασίμετρο για μέτρηση σακχάρων % Brix σε Σιρόπια, Γλυκά - καφέ HANNA HI 96801

241.00 
HAN-HI96801
+

Ψηφιακό Διαθλασίμετρο για μέτρηση σακχάρων % Brix σε Σιρόπια, Γλυκά - καφέ HANNA HI 96801

Όργανο για τη μέτρηση της συγκέντρωσης των σακχάρων στα σιρόπια, Γλυκά ή καφέ.

Για να αποκτηθούν οι ακριβείς μετρήσεις, το διαθλασίμετρο HANNA HI96801 έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρησης 0-85% Brix, με 0,1% Brix ανάλυση και ακρίβεια ± 0,2% Brix.

Με οθόνη δύο επιπέδων όπου εμφανίζεται το % Brix, καθώς και η θερμοκρασία του δείγματος από μηδέν έως 80° C. Τ

Το ΗΙ96801 επιτρέπει να επιτευχθεί μέτρηση στην θερμοκρασία του δείγματος καθώς έχει την δυνατότητα αυτόματης αντιστάθμισης για μετρήσεις από 10 έως 40 ° C.

Το HANNA HI96801 διαθέτει επίσης θέση υποδοχής του δείγματος από ανοξείδωτο χάλυβα η οποία είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα.

Ο γρήγορος χρόνος απόκρισης επιτρέπει να εκτελεστούν με επιτυχία πολλές επαναλήψεις για κάθε δείγμα, παρακολουθώντας την ομοιογένεια του μείγματος.

Το HI96801 είναι ένα όργανο απλό στη χρήση, μία προσιτή λύση για την καλύτερη και ταχύτερη διαδικασία ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούν σιρόπια και ζάκχαρα .

Τα συμπυκνωμένα σιρόπια χρησιμοποιούνται σε όλη την βιομηχανία τροφίμων και ποτών, από αρωματικά πρόσθετα στον καφέ έως και την παραγωγή αναψυκτικών.

Η συγκέντρωση της σακχαρόζης δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση του τελικού προϊόντος, αλλά επίσης το άρωμα, τη ζωή στο ράφι, όπως και την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Η σακχαρόζη είναι η πιο κοινή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται στα σιρόπια.

Η περιεκτικότητα σε σάκχαρα συνήθως μετριέται ως επί τοις εκατό Brix (% Brix).

1% Brix = 1 γραμμάριο σακχαρόζης ανά 100 γραμμάρια του διαλύματος

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο σε μια μυριάδα ποικιλιών και γεύσεων.

Ο καφές αρωματίζεται ή με τον εμπλουτισμό των κόκκων καφέ με έλαια στο στάδιο ψησίματος ή με την προσθήκη αρωματισμένου σιροπίου στο τελικό ρόφημα.

Ένα καφεκοπτείο που διαθέτει αρωματισμένους κόκκους απαιτείται να έχει πολλά διαφορετικά δοχεία για κάθε τύπο αρωματικού καφέ.

Εναλλακτικά, εάν στο καφεκοπτείο χρησιμοποιούνται σιρόπια για τον αρωματισμό του καφέ, τότε απλά ψήνει τον καφέ και μετά προσθέτει το σιρόπι για τον αρωματισμό.

Τέτοια σιρόπια μπορούν να προστεθούν σε ζεστά ή κρύα ποτά, καθώς και επιδόρπια.

Χρησιμοποιώντας αρωματικά σιρόπια η ποικιλία γεύσεων για τους πελάτες είναι μεγάλη, ενώ ελαχιστοποιείται ο χρόνος παρασκευής.

Στην παραγωγή των βοηθητικών αρωματικών γεύσεων, το σιρόπι από ζάχαρη είναι το πιο ακριβό και απαραίτητο συστατικό στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού ροφήματος.

Τo zαχαροκάλαμο, τα ζαχαρότευτλα ή η ζάχαρη αναμιγνύονται με επεξεργασμένο νερό για να δημιουργηθεί το σιρόπι, το οποίο έχει συνήθως γύρω στα 63% Brix.

Αρωματικές ουσίες προστίθενται στη συνέχεια μέσω εκχυλισμάτων.

Τα εκχυλίσματα είναι διαθέσιμα ως φυσικά ή τεχνητά βάμματα ή σκόνες ή σε συνδυασμό των δύο.

Συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων για παράδειγμα χρησιμοποιούνται επίσης σαν πρόσθετα γεύσης για το σιρόπι.


Εύρος: 0 έως 85% Brix / 0 έως 80οC
Ανάλυση: +/- 0.1% Brix / +/- 0.1οC
Ακρίβεια: +/- 0.2% Brix / +/- 0.3οC
Χρόνος μέτρησης: περίπου 1,5 sec
Τροφοδοσία: μια μπαταρία των 9 Volt η οποία αρκεί για περίπου 5000 μετρήσεις
Εξοικονόμηση ενέργειας: αυτόματο κλείσιμο μετά από 3 λεπτά μη λειτουργίας
Διαστάσεις: 19,2 x 10,2 x 6,7cm
Βάρος: 420g