Κηροπήγια - Φωτιστικά από Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων

Χειροποίητα Κηροπήγια και Φωτιστικά Κρυστάλλων από Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων


Ορυκτό αλάτι που δημιουργήθηκε από την ξηρασία των πρώτων υπαρχόντων ωκεανών. Τα κηροπήγια και φωτιστικά μας είναι από αλάτι Ιμαλαΐων ηλικίας 250 εκ. ετών, που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αρχαιότερα και καθαρότερα αλάτια της Γης

Το ορυκτό άλας έχει τη σπάνια ιδιότητα να εκπέμπει αρνητικά ιόντα όταν θερμαίνεται. Λειτουργεί, λοιπόν, ως φυσικός ιονιστής της ατμόσφαιρας απαλλάσσοντας την από τα θετικά ιόντα κατά συνέπεια, μπορούμε να αναπνεύσουμε καλύτερα και πολλές παθήσεις και αλλεργίες εξαφανίζονται

Η ατμόσφαιρα και γενικά ο αέρας που αναπνέουμε, είναι ηλεκτρικά φορτισμένοι, υπάρχουν δηλ. θετικά και αρνητικά μόρια, τα ιόντα. Στους κλειστούς χώρους η λειτουργία των συσκευών (τηλεόραση, Η\\Υ, κεραίες, κινητά), ο καπνός του τσιγάρου, τα μόρια σκόνης, αυξάνουν τα θετικά ιόντα που δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη ευεξία και υγεία. Για την επίτευξη της ατμοσφαιρικής ισορροπίας, πρέπει να υπάρξει εμπλουτισμός της, με αρνητικά ιόντα.
Έτσι βοηθούν και επαναφέρουν την ισορροπία αυτή λόγω της φυσικής χημικής τους σύστασης, παράγουν αρνητικά ιόντα, είναι δηλ. ένας φυσικός ιονιστής

Εκτός από τις αλλεργίες και άλλες παθήσεις που δημιουργούνται από τους ρύπους στον αέρα, τα κηροπήγια και φωτιστικά αυτά μπορούν να βοηθήσουν και σε παθήσεις όπως το Σύνδρομο αδυναμίας συγκέντρωσης γιατί ενθαρρύνουν την συγκέντρωση και σαν φυσικοί ιονιστές προωθούν την υγεία και ευεξία όλων.

Κατάλληλα για ανθρώπους που εξασκούν γιόγκα ή ρέικι, για αυτούς που προτιμούν φυσικά προϊόντα . Βασική προϋπόθεση για τον σωστό ιονισμό του χώρου είναι να το ανάβετε για τουλάχιστον 5 ώρες ημερησίως.

Οι αποχρώσεις των κρυστάλλων και η αιτία τους

Οι διάφορες αποχρώσεις τους όπως η κόκκινη και η πορτοκαλί οφείλονται στα διάφορα συστατικά στοιχεία που περιέχουν, προκαλούνται από τον σίδηρο και το μαγγάνιο αντίστοιχα.

Χρώμα & Χρήσεις

Εξαιτίας του ευχάριστου και φυσικού χρώματος που εκπέμπουν, επιδρούν ευεργετικά στην σωματική και ψυχική μας ευεξία, όπως για παράδειγμα το πορτοκαλί φως που επενεργεί χαλαρωτικά και αναζωογονητικά. Αποτελούν δηλ, ιδανική πηγή φωτός για χώρους διαβίωσης (παιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες), για χώρους εργασίας, θεραπείας, σεμιναρίων κτλ.
Επίσης χρησιμοποιούνται και για την μείωση της υγρασίας, αφού ως γνωστόν το αλάτι την απορροφά και το φως την ξηραίνει!

Κατά διαστήματα στο ορυκτό αυτό αλάτι έχουν αποδοθεί και άλλες αξιοζήλευτες ευεργετικές ιδιότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και το άσθμα, έχει καλό feng-shui, δημιουργεί ήρεμη και ευχάριστη ψυχολογική κατάσταση, φέρνει καλή τύχη κ.α.!

Ένα φωτιστικό από αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, μέγεθος και βάρος.


Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για τα επιθυμητά αποτελέσματα ;

Για καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να τοποθετούνται φωτιστικά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου. Π.χ. για 20 τ.μ. χρειάζεται ένα φωτιστικό περίπου 11 κιλών. Επιπλέον για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα φωτιστικά ή κηροπήγια ορυκτού άλατος.

Τι πρέπει να προσέξετε

Τα φωτιστικά από ορυκτό άλας, προορίζονται κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Διατηρούνται καλύτερα και λειτουργούν σαν ιονιστές όταν είναι αναμμένα. Αν είναι σβηστά και υγρανθούν, τότε υπάρχει υγρασία στο χώρο, εσείς απλώς ανάψτε τα για να την στεγνώσουν.