Φορητός μετρητής pH και θερμοκρασίας μπύρας HANNA HI99151

489.90 
HAN-HI99151
+

Φορητός μετρητής pH και θερμοκρασίας μπύρας HANNA-HI99151

Φτιάξτε την ιδανική μπύρα με τον ειδικό αναλυτή μπύρας HANNA HI99151

Το μοντέλο Hanna Instruments HI99151 είναι ένας ανθεκτικός, αδιάβροχος, φορητός μετρητής pH και θερμοκρασίας.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στην ζυθοποιία στην ανάλυση της μπύρας.

Εκτελεί αυτόματη βαθμονόμηση ανάλογα με την χρήση ρυθμιστικού διαλύματος.

Όλες οι μετρήσεις βαθμονόμησης και μέτρησης αντισταθμίζονται αυτόματα με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Ο μετρητής HI99151 διαθέτει σώμα τιτανίου FC214D, ενισχυμένο ηλεκτρόδιο pH που προσφέρει πολλές βελτιωμένες δυνατότητες ελέγχου του pH στην

ανάλυση της μπύρας. Στην LCD οθόνη εμφανίζονται μετρήσεις pH, θερμοκρασίας, το ποσοστό της μπαταρίας, καθώς και οδηγίες βαθμονόμησης.

Η συσκευή μέτρησης pH και θερμοκρασίας για την μπύρα mod: HI99151 διαθέτει το FC214D ενισχυμένο ηλεκτρόδιο με σώμα τιτανίου.

Αυτό το εξειδικευμένο ηλεκτρόδιο προσφέρει χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τον έλεγχο του pH στη μπύρα.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας επιτρέπει την αντιστάθμιση θερμοκρασίας ρΗ χωρίς την ανάγκη για ένα ξεχωριστό αισθητήρα θερμοκρασίας.

Το σφαιρικό αισθητήριο άκρο του καθετήρα έχει μια ευρεία περιοχή επιφάνειας για μέτρηση σε υδατικά διαλύματα.

Titanium Body: Σώμα συσκευής από τιτάνιο που εξασφαλίζει αντοχή κατά την χρήση ενώ επιτρέπει την γρήγορη μεταφορά θερμότητας λόγω του αισθητήρα εσωτερικής θερμοκρασίας.

Πανί Junction: Το ηλεκτρόδιο του μετρητή pH έχει σημείο από υλικό-πανί, που μπορεί εύκολα να φράξει από υλικά υψηλής περιεκτικότητας σε στερεά, ή ζυθογλεύκο, ο οποίος είναι παχύρευστος. Με το πανί του FC214D είναι δυνατόν να βγάλετε τυχόν εμπόδια με απλή εκχύλιση 1/8 "του κόμβου από το ηλεκτρόδιο.

Όταν η ένδειξη είναι ακανόνιστη ή ασταθή, ένα μικρό μέρος (1/8 ") του σημείου επέκτασης-ύφασμα τραβιέται έξω για να εκθέσει μια φρέσκια νέα επιφάνεια μέτρησης.

SpecificationsBuilt αισθητήρας θερμοκρασίας: Σφάλματα κατά την βαθμονόμηση και τη μέτρηση εξαλείφονται με την αυτόματη αντιστάθμιση θερμοκρασίας που παρέχονται από τον ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας.
Χαρακτηριστικά συσκευής με μια ματιά

Αδιάβροχη: Το HI99151 είναι αδιάβροχος μετρητής, βαθμολογίας IP67 για βύθιση σε έως και ένα μέτρο νερό για 30 λεπτά.

Αυτόματης βαθμονόμησης: ενός ή δύο σημείων αυτόματη βαθμονόμηση σε δύο ρυθμιστικά διαλύματα pH. (επιλογή)

Αυτόματη αντιστάθμιση θερμοκρασίας: Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας επιτρέπει την αυτόματη αντιστάθμιση της θερμοκρασίας των μετρήσεων pH.

Multi-Level Οθόνη LCD: Οθόνη LCD που εμφανίζει ταυτόχρονες μετρήσεις pH, θερμοκρασίας, δείκτες σταθερότητας, ποσοστό μπαταρίας, οδηγίες βαθμονόμησης.

On-Screen Tutorial: Στην οθόνη εμφανίζονται σαφής οδηγίες για γρήγορη και εύκολη ρύθμιση και βαθμονόμηση.

Σφάλμα μπαταρίας Σύστημα Πρόληψης: Ο μετρητής σβήνει αυτόματα αν δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια για μια ακριβή μέτρηση.

Ένδειξη ζωής μπαταρίας: Το επίπεδο επί τοις εκατό της μπαταρίας εμφανίζεται κατά την εκκίνηση προειδοποιεί το χρήστη για την απομένουσα ισχύ της μπαταρίας που είναι διαθέσιμη.

Σημασία του ελέγχου pH-θερμοκρασίας κατά την ζυθοποίηση:
Κατά τη διαδικασία ζυθοποίησης, τα ένζυμα που συμμετέχουν στη μετατροπή του αμύλου σε σάκχαρο παρουσιάζουν διακύμανση ΡΗ με βέλτιστη διακύμανση μεταξύ 5,2- 5,6. Ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του ΡΗ συμπεριλαμβάνουν φωσφορικό οξύ, γαλακτικό οξύ, και γύψο.
Η διαύγεια καθώς και το διάλυμα του τελικού προιόντος επηρεάζονται από το pH. Το βέλτιστο pΗ που προκύπτει κατά τη διάρκεια του βρασμού, είναι περίπου 4,9 αν και ένα κοινό pH είναι και το 5.2. Οι ψηλή τιμή ενός pH όχι μόνο θ΄αναστείλει την πήξη, αλλά θα ενισχύσει και το σκούρο χρώμα του προιόντος λόγω της αλληλεπίδρασης αμινοξέων και αναγωγικών σακχάρων.
Ο βαθμός αξιοποίησης του λυκίσκου κατά τη διάρκεια βρασμού της πρώτης ύλης επηρεάζεται επίσης από το pH. Δυστυχώς για τους λάτρεις του λυκίσκου, ένα υψηλό pH αυξάνει την απελευθέρωση των τανινών με αποτέλεσμα μια πιο σκληρή γεύση. Υψηλότερο pH ευνοεί επίσης αυξημένη μικροβιακή δραστηριότητα.
Σαν ζωντανός οργανισμός που παίζει όμως και τον ρόλο του καταλύτης κατά την διάρκεια της ζυθοποίησης η μαγιά, έχει pΗ γύρω στο 6.5. Το ζητούμενο όμως είναι ένα πιο όξινο περιβάλλον. Κατά το στάδιο της ζύμωσης, το pH θα πρέπει να είναι χαμηλότερο ώστε να δεχθεί την τη μαγιά το μείγμα και να εξασφαλιστεί η μικροβιακή σταθερότητα και σταθερή γεύση του προιόντος της μπύρας. Ένα ικανοποιητικό εύρος διακύμανσης pH κατά τη διάρκεια της ζύμωσης είναι μεταξύ pH 4,1 και 4,3.


τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

pH Range -2.00 to 16.00 pH

pH Resolution 0.01 pH

pH Accuracy ±0.02 pH

pH Calibration automatic, at one or two points with two sets of buffers (standard 4.01, 7.01,10.01 or NIST 4.01, 6.86, 9.18)

Temperature Range -5.0 to 105.0°C / 23.0 to 221.0°F

Temperature Resolution 0.1°C / 0.1°F

Temperature Accuracy ±0.5°C (up to 60°C); ±1.0°C (outside) / ±1°F (up to 140°F); ±2.0°F (outside)

Temperature Compensation automatic from -5.0 to 105.0ºC (23 to 221ºF)

Electrode/Probe FC214D pre-amplified pH probe with internal temperature sensor, DIN connector and 1 m (3.3’) cable (included)

Battery Type/Life 1.5V (3) AAA / approximately 1200 hours of continuous use; auto-off after 8 minutes of non-use

Environment -5 to 50°C (23 to 122°F); RH max 100%

Dimensions 152 x 58 x 30 mm (6.0 x 2.3 x 1.2”)

Weight 205 g ( 7.2 oz.)